Budgetbeheer

Budgetbeheer is een preventief instrument om te voorkomen dat iemand in een problematische schuldsituatie terecht komt. De budgetconsulent beheert de financiën van de cliënt, daar waar afspraken zijn gemaakt middels een budgetplan. De budgetconsulent zorgt ervoor dat de cliënt weer zelfstandig kan leven en zelf contact kan hebben met instanties. 

 

De visie van Fidelis Bewindvoeringen is om de zelfredzaamheid van cliënten te bevorderen, doordat we samen met u de inkomsten en uitgaven op elkaar af gaan stemmen, krijgt u meer inzicht in uw financiële situatie. Wij zorgen er voor dat uw vaste lasten zoals de huur, energiekosten en ziektekostenverzekering betaald worden. 

Leefgeld

Het geld dat overblijft maken wij over naar uw eigen rekening. Dat is uw leefgeld. Dit leefgeld kunnen we wekelijks uitbetalen. Die keuze kunt u zelf maken. Met budgetbeheer heeft u de zekerheid dat uw vaste lasten op tijd worden betaald. Daarmee voorkomt u betalingsachterstanden en instanties en schulden.

Kosten

Budgetbeheer bij Fidelis Bewindvoeringen is mogelijk indien uw gemeente de kosten van de budgetconsulent vergoedt. Voor de overige gevallen kan budgetbeheer slechts worden ingezet in het voortraject naar beschermingsbewindvoering.

 

Indien uw gemeente de kosten van de budgetconsulent niet vergoedt en u beschikt over inkomsten boven de bijstandsnorm (10 % boven de norm) dan kunt u toch budgetbeheer aanvragen. U kunt budgetbeheer aanvragen door u aan te melden via het tabblad contact. Vul het formulier zo compleet mogelijk in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Translate »